perjantai 25. elokuuta 2017

Valjaat ja hihna testissä!

Sain Liljalle uudet valjaat, hihnan sekä gagga bagin yhteistyön kautta FinNerolta. Aivan ensimmäisenä täytyy sanoa, että arvostan sitä, kuinka helppoa ja mukavaa kommunikointi oli vastapuolen kanssa. Mahtava tyyppi.

Odotin valjaita kuin kuuta nousevaa. Meillä on jo entuudestaan ratiakuosilla panta sekä y-valjaat, mutta kyllä me oltiin yksiä valjaita vailla. Y-valjaita käytän pitkälti juoksulenkeillä ja pantaa kun lähdetään Helsingin suunnille taikka jonnekin seikkailulle. Jokaisella täytyy olla oma tehtävä, tosin nämä uudet valjaat ovat kulkeneet miltein kaikkialla mukana.

Kyseessä on uutuus malli, ratian Y-valjaitten päivitetty versio 8-shape-valjas. Värinä meillä on turkoosi, tuttu ja turvallinen. Valjaiden nimi tulee selän päällä kahdeksikon muodostavista nauhoista. Omaan silmään kyseinen ratkaisu näyttää hyvältä. Kahdeksikko saa valjaat näyttämään sekä tuntumaan paljon tukevammilta kuin perus Y-valjaat. Näissä valjaissa pehmusteet on neopreenia, toisin kuin muissa ratia tuotteissani on fleece-pehmusteet. Pannassa tykkään ehdottamasti fleecestä, mutta valjaissa kallistun melkeinpä neopreenin puoleen. Kummankaan materiaalin kanssa ei ole ollut ongelmaa, mutta neopreeni on aavistuksen verran "jämäkämpää" kuin fleece.

Saatiin myös ratian monitoimitalutin ja siitä tuli heti kyllä pieni elämän rakkaus. Olen haaveillut monitoimitaluttimesta ties kuinka kauan, mutta olen aina ajatellut, että hankin sellaisen vasta vuosien päästä toiselle koiralle. No, ongelma ratkaistu. Tuo on vaan niin hieno ja kätevä ja siisti ja en ehkä kestä. Hihnan ja valjaiden lisäksi sain kokeiluun gagga bagin, olin tuotteesta kyllä kuullut, mutta mitään odotuksia minulla ei ollut. Yleensä olen vain sitonut kakkapussit hihnaan kiinni ja käyttänyt siitä. Gagga bag on kuitenkin paljon siistimpi kuin hihnassa repsottava kakkapussi ja nykyään kakkapusseja on varmuudella aina useampi mukana. Tosi kätevä keksintö.


Meidän valjaat on kokoa 60cm ja suositusten sekä todellisuuden mukaan ne ovat juuri oikean kokoiset berninpaimenkoiralle. Tosin Lilja on hyvin siro berni, joten voi olla että osa berneistä joutuisivat ottamaan yhtä kokoa isommat valjaat. Valaissa on säätövaraa vatsanympäryksessä, mutta kaulalenkkiä ei voi säätää. Lisäksi tässä mallissa on pistosoljet sekä säätö-mahdollisuus molemmin puolin vatsalenkkiä. Pistosoljet helpottavat valjaiden pukemista/riisumista. Olen ottanut tavaksi päästää Liljan vapaaksi pihatiellä, jotta se saa juosta omaa matkaa kotipihalle. Kahdesta lukosta on suuri hyöty valjaita(varsinkin jos koira on uinut jossain kuraojassa) pois ottaessa, sillä kun aukaisee molemmat lukot, saa valjaat kaulapannan tapaan pois koiran päältä. Pelkkä vatsaosa on myös helpompi putsata, kun sen saa molemmin puolin irti. 
Etujalkojen välistä menevä nauha ei heilu puolelta toisella samallailla kun Y-valjaissa, vaan on kiinnitetty vatsanauhaan. Meillä on nimittäin ollut vähän se ongelma, että Y-valjaat tahtovat keikkua puolelta toiselle aivan miten sattuu. Näissä valjaissa ei vastaavaa ongelmaa ole. Valjaiden kuosinauha on aavistuksen verran paksumpaa kuin aiemmissa valjaissamme, joten se pitää muotonsa erittäin hyvin. Valjaat ovat kyllä ehdottomasti omat suosikkini, asettuvat koiralle hyvin ja ovat tukevat sekä nätit koiran päällä.
Suuri kiitos FinNerolle, kun saimme tällaisen paketin käyttöömme. Aivan älyttömän ihanat ja toimivat! <3


1 kommentti:

  1. Iso kiitos sinulle postauksesta, punastun kehuista ja ihailen kuviasi <3
    terkuin Tuula Pekkala FinNerolta

    VastaaPoista