lauantai 13. toukokuuta 2017

Match Show 13.5.

Tänään koitti vihdoin kauan odotettu päivä, nimittäin Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry järjestivät match shown Helsingin Oulunkylässä. Jännityksellä odotin, miten Lilja suhtautuu niin moneen berniin ja kaveriin, mutta hyvin tuo nirppanokka pärjäsi muiden seassa. Menimme paikalle yhdentoista jälkeen ja ilmoittauduin Liljan kanssa junior handleriin sekä isoihin aikuisiin. Kehät alkoivat kahdeltatoista, joten hetki saatiin JH-kehää odotella.
Olin taas vahvasti sitä mieltä, ettei Lilja seiso hyvin. Liike kumminkin toimi edes jonkin verran. Junior handler arvosteltiin yksilöarvosteluna ja lopuksi otettiin kaikki kehään. Tuomari kätteli kolme pois ja sen jälkeen alkoi sijoittamaan nelosesta ylöspäin. Olin aivan varma, että meidät käteltäisiin pois, mutta tuomari sijoitti meidät kolmansiksi. Ehkä se koira toimii sittenkin, ainakin me otetaan kaikesta ilo irti. Sijoituksena junior handlerista JH3.

Isojen aikuisten kehä alkoi JH-kehän jälkeen, joten hetken odottelun jälkeen mentiin takaisin kehään. Lilja alkoi pikku hiljaa väsymään, mutta pariarvostelun ajan se jaksoi vielä hienosti. Saatiin punainen nauha ja sitten odoteltiin hetki taas nauhakehiä. Nauhakehässä oli monen monta hienoa koiraa ja osasinkin odottaa sitä, ettemme mene jatkoon. Isoista aikuisista taasen tulokseksi PUN-. 
Lilja selvästi oli jo väsy, mutta käytiin sennenkoira-kehässä, jossa valittiin hyvä sennenkoira. Liljan liike alkoi hiipumaan ja joku uros pääsi juoksemaan niin kiinni perseessä niin, että Lilja alkoi varomaan liikettä sen takia. Loogisesti Liljaa ei valittu monien sennenkoirien seasta, mutta mulle se on aina paras ja hienoin berni. Kehä oli hauska, sillä bernejä ja muita sennenkoiria oli yhtäkkiä koossa niin hirmuinen määrä.

Match Show oli mielestäni hyvin järjestetty, sekä asiat toimivat paremmin kuin kuukausi sitten toisissa mätsäreissä. Ja olihan se hienoa päästä näkemään niin monta erilaista ja mukavaa berniä. Lilja oli selkeästi kaposin ja lyhyt turkkisin, joten se kyllä erottui porukasta. Erityiskiitos myös Emmalle, joka taas malttoi tsempata meitä ja nappasi kaikki postauksen kuvatkin. Yksin ei tulisi lähdettyä mätsäröimään. Kokonaisuudessaan oikein kiva tapahtuma, toivottavasti päästään jossain välissä tällaiseen uudestaankin.

2 kommenttia: