keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Viikon ikäiset!

Poikaset täyttivät tänää jo viikon. Hirmuisestihan nuo ovat kasvaneet, toivon mukaan pian alkavat availemaan myös silmiä. Poikaset voivat kaikki hyvin ja ovat kasvaneet tasaisesti. Pitemmittä puheitta siirrytään poikasten kuviin.

Mikä poikasista on juuri sinun lemppari?
1.2.3.
4.


5.6.


31 kommenttia:

 1. En kaneista hirmuisesti ymmärrä (jotain kuitenkin :D) mutta 2 ja 5 vaikuttavat aivan ihanilta <3 :)

  VastaaPoista
 2. 3, 5, 6 on lemppareita mutta ihania kaikki muutkin :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei toi vitonen :3 Mä tuun ja varastan sen :3

  VastaaPoista
 4. Toinen, jotenkin ihanasti "erottuva" värityksineen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkoslapsi on muutenkin jotenkin ihanan omanlainen! <3

   Poista
 5. Sulosiahan ne on, mutta miksi teetät poikasia kun niin paljon kaneja on kodittomina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni tämä on kyllä sijoituspoikue, eli ei mitään "turhanpäivästä paritusta" :)

   Poista
  2. Eikö sijoituskaneistakin synny ihan tavallisia lemmikkipupuja vai eroaako ne olemukseltaan jotenkin? Niin kauan kun lemmikkipalstat ja eläinsuojeluyhdistykset on täynnä kodittomia kaneja, on kaikki tarkoituksella parittaminen turhanpäiväistä, mielestäni.

   Poista
  3. Ömm.. sijotuskanit on yleensä esim kaneja, joita kasvattaja ei itse voi pitää, mutta haluaa niillä teettää poikueen. Esim moni kasvattaja/esteristeytysten kasvattaja myy joitain kaneja sijoituskotiin. Ja näitä syntyy myös ihan rotukaneja.
   Että joo, onhan ne myös lemmikkejä, mutta kasvattajat tarvitsevat myös kasvatus"materiaalia".
   Kyllä munkin mielestä kaneja on liikaa kodittomana, mut enemmän se johtuu näistä "oho vahinkopoikue" tyypeistä (eli siis; tarkoituksellinen vahinko). Mutta jos joku haluaa rotukaneja/esteristeytyksiä jalostaa ja kasvattaa, niin eipä se tähän maailmaan tuo lisää "turhia pupuja". Kasvattajat kun yleensä varautuvat pitämään kaikki poikaset, jos koteja ei löydy.
   (Teksti saattaa olla sekava, kun puhelimella kirjoitan muttamutta..)

   Poista
  4. Ja vielä lisäyksenä: ne kodittomat risteytys puput ei oikein auta edistämään kenenkään kasvatustyötä. Kamalaahan se on, että niitä on ilman kotia, mutta ei sen pitäisi silti haitata, jos kunnon kasvattaja teettää poikueen. Koska tosiaan, yleensä kunnon kasvattajat pitävät sitten kanit itse.

   Poista
  5. Ok, en ole kaniasioihin vihkiytynyt. Eli siis mitä tarkoitat kasvatustyöllä? Eikö kaikista kaneista saa hyviä estehyppykaneja harjoittelemalla?

   Kasvattajat kuitenkin myyvät kaneja koteihin, joihin olisi ehkä muuten otettu koditon kani. Että kyllä se sillä tavalla lisää kodittomien määrää.

   Tykkään tästä blogista, mutta mun mielestä on vastuutonta teettää kaneja, oli ne sitten sijoituksessa tai rotukaneja tai mitä vaan. En ymmärrä vahinkopoikueita mutta vielä vähemmän ymmärrän tarkoituksellista kanien teettämistä.

   Poista
  6. Jos poikueen tarkoituksesta tai muusta siihen liittyvästä on kysyttävää, vastaan niihin ihan mielelläni vaikkapa sähköpostitse. :) t. Elsin kasvattaja

   Poista
  7. Kaikilla kaneilla ei riitä mielenkiinto esteiden hyppelyyn, jolloin se ei myöskään ole hyvä esteristeytysten kasvatukseen. Esteristeytyksissä panostetaan luonteeseen ja kroppaan ja siihen, että kania kiinnostaa hyppiä esteitä/että se tekee sitä mielellään(ja terveyteen, mutta sen nyt varmaan tajuaa sanomattakin).
   Suosittelen minnalle ^ pistämään säpöä, jos tästä jäi jotain epäselvyyttä.

   Poista
  8. Näistä asioista on ihan hyvä keskustella näin julkisestikin. Kasvattajalla on hurjan iso vastuu oli kyse mistä eläinlajista tahansa, kyseessä kun on elävät oliot. Ja väistämättä sitä vaikuttaa monen muunkin eläimen elämään samalla. Se on hyvä muistaa aina, kun luo uutta elämää, niin ihania kun pienet poikaset onkin.

   Poista
  9. Ensinnäkin pakko huomauttaa, että kyseessä on esteristeytyspoikue - Poikue on siis jalostettu juuri estehyppyä varten ja poikasilta haetaan lajiin sopivia ominaisuuksia. Eli ei, et voi saada esimerkiksi ranskanluppaa hyppimään kovin suuria esteitä, eikä hyppiminen kyseisin rodun edustajalle ole välttämättä edes kauhean mieluisaa.

   Poikue on suunniteltu hyvin, sekä poikasia lähtee koteihin joissa niiden kanssa kilpaillaan. Koteja oli myös ennen poikuetta tiedossa, joten ei, poikue ei jätä niitä kodittomia kaneja yhtään sen enempää kodittomiksi.

   En minä itse hankkisi rescuekania, jonka menneisyydestä ei kenties ole mitään tietoa, tai se on tullut huonoista oloista. Ensinnäkin jo tautiriski on suurempi, vaikka karanteeni pidettäisiin. Esteristeytyksiä menee usein koteihin, jotka ovat lajista kiinnostuneet ja haluavat lajiin soveltuvamman kanin. Useimmat ottavat myös mieluusti kanin mielummin kasvattajalta, sillä yleensä kanin tausta ja muu tärkeä tieto on varmempaa ja helpompi saada.

   Ei poikueen takana myöskään ole kyllä ajatus "suloisia pieniä palleroita," vaan tarkoituksena on kehittää suomessa olevaa esteristeytyskasvatusta. Jos poikasia tulee vuodessa yksi poikuellinen ja kodit löytyvät kaveripiiristä, ei se vaikuta kovinkaan suuresti siihen kodittomien kanien määrään.

   Enkä ihan tajua, miten blogi sinällään liittyy koko poikasiin, mulla on edelleen samat kanit, eikä mun ajatukset poikueen ohella ole yhtään muuttuneet. Poikue ei edes ole omani, joten voisin vain jättää kirjoittamatta poikasista, olisiko blogi sitten Jenni mielestäni parempi?

   Poista
  10. Niinno kyllä mun mielestä olisi parempi. Tai vielä parempi jos antaisit niille rescuekaneille kodin mieluummin. Jokainen kuitenkin tekee omat päätöksensä omien moraalikäsitystensä mukaan. Jos tärkeintä kanien kanssa on harrastaa estehyppyä tosissaan eikä pitää vaan lemmikkinä ja pelastaa ehkä koditonta niin se on itse kunkin valinta. Ja tää on sun blogi ja sä päätät mistä postaat, tietysti. Julkinen blogi saattaa kuitenkin saada myös kriittisiä kommentteja.

   Oli valinnat minkölaisia vaan, tärkeintä on se että eläimistä pitää hyvää huolta :)

   Poista
  11. Ehkä juuri siksi minulla ei ole rescuekaneja, koska koen ettei ne olisi minulle niin hyvä vaihtoehto. Tietysti nämä nykyisetkin kanit ovat lemmikkejä, joiden kanssa plussana se että on mahdollisuus edetä esteillä. Estehyppyharrastus ei pois sulje sitä, etteikö nämä kanit olisi täällä hyvässä hoidossa lemmikkeinä.

   En halua ottaa riskiä muiden kanien terveyden kanssa, sen takia että tarjoan rescuekanille kodin, samalla viivalla ovat ne kasvateilta maailmalle lähtevät kanit. Rescuekanitkin ovat yleensä alun alkujaan kasvattajalta tai jostakin yksityiseltä henkilöltä, joten ottamalla kanin jo poikasena, voin kenties vähentää rescuekanien määrää. En myöskään ole pitkään aikaan hankkinut kania mistään ulkopuolisesta paikasta. Kotiin on jäänyt kasvatteja, sekä Elsi tuli sijoitukseen. Ja tänne tulleet/jääneet kanit eivät ikinä ole lähdössä mihinkään, puhumattakaan siitä, että joutuisivat kiertoon.

   Tottahan toki asioita saa kyseenalaistaa ja niistä saa kysyä, en kuitenkaan tiedä tartutko vähän liian pieniin asioihin. Suomessa on kuitenkin kasvattajia, joilta tulee monta poikuetta vuodessa, jolloin kanien määrä lisääntyy runsaammin. On myös vahinkopoikueita, tavoitteettomia poikueita, sekä paljon muita tapoja miten näitä pieniä kaneja maailmaan tulee.

   Poista
  12. Ilman kunnollisia kasvattajia ei olisi erilaisia kaneja eri tarkoituksiin, vaan lopulta ainoastaan niitä luonnonharmaita risteytyksiä. Itse tuen mielummin kunnollista, vastuullista kasvatusta, kuin ostan kaneja huonoista oloista tehden samalla lisää tilaa tehtailijoille ja lemmikkien kierrättäjille. Erilaisilla kaniroduilla ja risteytyksillä on erilaiset luonteenpirteet ja ulkoiset ominaisuudet. Itse omistan monia eri rotuisia kaneja, ja kaikki ovat sekä rakkaita lemmikkeja että kisakavereita. Estekilpailut ovat kanin kanssa yhdessä tekemistä, ja koska itse nautin kisaamisesta hankin mieluiten sellaisia kaneja jotka siitä nauttivat, enkä pakota kropaltaan ja luonteeltaan touhuun sopimatonta kania hyppimään. :)

   Poista
  13. Sulla sattuu olemaan julkinen blogi jota luen, siksi puutuin asiaan. En pysty kommentoimaan muiden kasvattajien tekemisiä vaikka haluaisinkin. Itse koen asian tärkeäksi ja halusin herättää keskustelua. Kuten sanoin, kukin tekee omat valintansa eikä se että kasvatusta tekee pienimuotoisesti tee siitä sen hyväksyttävämpää.

   Poista
  14. Ymmärrettävä näkökanta sinullakin, asiat kun voi nähdä niin monella eri tapaa. :)

   Poista
 6. 2, 3 ja 6 <3 äwäw tuun pöllii noi 8)

  VastaaPoista
 7. numero 5 on aivan ihana!! Ihankuin hevosella tuo valkea läsi naamassa!

  VastaaPoista
 8. 1 ja 5 lapset on ylisöpöjä:*

  VastaaPoista